LINUX si na seba zarába

31.03.2004 Celý región

Francúzsku súd schválil plán Mandrakesoftu na ukončenie nútenej správy,\r\nktorému Mandrakesoft definitívne unikol.
Pred rokom sa francúzska firma Mandrakesoft, výrobca populárnej linuxovej distribúcie Mandrake Linux, ocitla na okraji bankrotu a požiadala súd o ochranu pred veriteľmi. Minulý rok ale vykázala zisk a požiadala o zrušenie nútenej správy.

Mandrake Linux je jedna z najobľúbenejších linuxových distribúcii hlavne pre svoju užívateľskú nenáročnosť. Donedávna ju inštalovala aj firma HP na svoje desktopy ako lacnú alternatívu k staniciam s Windows XP.

Obsahuje jeden z najlepších a najjednoduchších inštalátorov, vďaka čomu je náročnosť inštalácie porovnateľná s inštalátorom Windows. Linuxové distribúcie (s výnimkou malých distribúcii, z ktorých niektoré sa vojdú aj na pár diskiet alebo sa inštalujú priamo do BIOSu počítača) väčšinou priamo pri inštalácii nainštalujú všetky potrebné ovládače zariadení priamo z inštalačných CD. Pokiaľ máte nejaké exotické zariadenie, stačí sa porozhliadnuť po internete a pravdepodobne nájdete potrebný ovládač aj s popisom inštalácie. U noviniek niekedy trvá pár týždňov kým sa objaví potrebný ovládač, ale aj v tomto smere sa situácia rapídne zlepšuje a ovládače dodávajú priamo výrobcovia. 
Mandrake Linux pred pár týždňami vyšiel vo verzii s číslom 10.0.
 

Vyberte región